olej ze słodkich migdałów

Olej ze słodkich migdałów

15.00 

Olej ze słodkich migdałów jest doskonałym produktem dla skóry nawilża ją i uelastycznia. Wzmacnia i odbudowuje strukturę włosa sprawiając że włosy są nawilżone, zdrowsze i błyszczące. Olej ze słodkich migdałów jest antyalergiczny i delikatny dlatego nadaje się do skóry dzieci. Łagodzi objawy alergii skórnych, oparzeń, egzemy.

Pojemność: 100ml

  • Opis

Opis

Olej ze słodkich migdałów otrzymywany jest z nasion owoców drzewa migdałowego – odmiany słodkiej pierwotnie występującego w Azji Centralnej i prawdopodobnie w rejonie Morza Śródziemnomorskiego. Olej zimnotłoczony i nierafinowany. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, nie daje efektu ciężkości (tłustości), jest dobrze wchłaniany. Olej ze słodkich migdałów zawiera kwas oleinowy, linolowy oraz witaminy: A, B1, B2, B6, D i E.

Jak działa olej ze słodkich migdałów?

  • polecany szczególnie do pielęgnacji skóry dziecka (jest bardzo łagodny, nie drażni, uspokaja),
  • doskonały do masażu,
  • w leczeniu egzemy i łuszczycy,
  • szczególnie polecany do skóry suchej i starzejącej się, odmładza skórę i nadaje jej ładny wygląd,
  • neutralny, nie powoduje alergii,
  • w celach kosmetycznych do wcierania w skórę twarzy,
  • ze względu na swe działanie uelastyczniające zapobiega powstawaniu rozstępów a także zmniejsza już istniejące, w związku tym szczególnie polecany jest kobietom w ciąży i osobom odchudzającym się,
  • nawilża, pogrubia i zmniejsza wypadanie włosów.

Sposób użycia: Do twarzy: kilka kropli na dłonie i lekko rozetrzyj, aby go rozgrzać. Nakładaj na twarz kolistymi ruchami. Do włosów: olejek wmasować w mokre włosy na całej ich długości i trzymać pod przykryciem przez 20 min. Następnie spłucz letnią wodą. Do ciała: Można stosować, jako dodatek do płynu/żelu do kąpieli. Najlepiej jest wcierać go tuż po kąpieli, na wilgotną i rozgrzaną skórę.

Możesz lubić także…

  • Olej kokosowy

    Olej kokosowy nierafinowany, tłoczony na zimno to skarbnica składników odżywczych, ma szerokie zastosowanie zarówno w kuchni jak i kosmetyce. Olej kokosowy jest bogaty w kwas laurynowy (44-51%), który naturalnie występuje tylko w kokosie oraz mleku matki. Kwas laurynowy odpowiada za budowę odporności organizmu i jest znany ze swoich niezwykle silnych właściwości antybakteryjnych i przeciwwirusowych oraz przeciwgrzybicznych. Dzięki zawartości kwasu laurynowego bezsprzecznie olej kokosowy możemy określić mianem naturalnego antybiotyku nienaruszającego flory bakteryjnej organizmu.

     

    Pojemność: 200ml

    13.00 
  • olej czarnuszka

    Olej z czarnuszki

    Olej z czarnuszki zwany jest „złotem faraonów” ponieważ został znaleziony w grobowcu Tutanchamona (ok. 3300 rok p. n. e). To prawdziwa skarbnica związków biologicznie aktywnych. Mahomet twierdził, iż olej z czarnuszki to „lekarstwo na wszystkie choroby, z wyjątkiem śmierci”. Olej z czarnuszki wykorzystuje m. in. medycyna grecka, rzymska, muzułmańska, oraz Ajurweda. Olej z czarnuszki nierafinowany (nieczyszczony), tłoczony na zimno, posiada bardzo silne działanie przeciwbólowe, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, antyoksydacyjne, przeciwhistaminowe i antynowotworowe.

    Pojemność: 250ml

    50.00 
  • Olej z pestek moreli

    Olej z pestek moreli jest idealny do skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej. Doskonale nadaje się do masażu. Olej z pestek moreli stanowi świetną bazę pod makijaż.

     

    Pojemność: 100ml

    24.00